Over mij

Ik ben ……

Ik ben een enthousiaste en energieke leefstijlcoach en voedingsdeskundige met een fascinatie voor voeding, beweging en een gezonde leefstijl. Ik vind het belangrijk dat mensen in balans zijn en dat ze goed in hun vel zitten en wil ze graag helpen die balans te vinden om een gezond en gelukkig leven te kunnen leiden.

Een helpende hand om in balans te blijven en te kunnen groeien.

Gefascineerd van gezonde leefstijl

Die fascinatie voor gezonde leefstijl is al ontstaan in mijn jeugd, toen ik te maken kreeg met een heftige infectieziekte waarvan ik maanden moest herstellen. Ik ben mij toen gaan interesseren voor gezonde voeding en las alles wat los en vast zat over dat onderwerp. Mijn interesse voor gezondheid ging zelfs zo ver dat ik een eigen biologische groentetuin begon, die ik overigens tot op de dag vandaag nog steeds heb. Na mijn middelbare school ben ik biologie en geschiedenis gaan studeren op de lerarenopleiding en mijn afstudeeronderzoek ging over de relatie tussen voeding en kanker in culturen wereldwijd.

De groentetuin

Sporten is altijd heel belangrijk voor mij geweest en heb ik heel veel gedaan, je hebt tenslotte een lijf om te bewegen, nietwaar? Ik heb altijd veel plezier beleefd aan het beoefenen van sport en verschillende sporten beoefend, zoals tennissen, windsurfen, skiën, mountainbiken, etc. Na het krijgen van mijn 4 kinderen lukte het sporten niet meer zo goed en had ik vaak last van blessures. Daardoor werd het op gewicht blijven een crime en begon een periode van jaren ’lijnen’ in mijn leven.

Ik kan serieus zeggen dat ik zo’n beetje elk dieet heb geprobeerd, zonder een langdurig resultaat. Na meer dan 15 jaar lijnen was ik er helemaal klaar mee en besloot te stoppen met diëten, want het hielp toch niet. Totdat ik zo’n 12 jaar geleden in contact kwamen met koolhydraatarm eten, het Atkinsdieet. Dit dieet was eigenlijk geen dieet, maar een verandering van je eetgedrag, een soort van leefstijl verandering dus. Ik besloot samen met mijn man nog een keer een poging te wagen. Nou, het was een verademing! Ik kon weer heerlijk eten, zonder te hoeven letten op de calorieën en ik kon eten totdat ik verzadigd was. En we vielen ook nog eens af en we bleven daarna op gewicht. Nooit meer honger lijden, het was geweldig! Helaas, na enkele jaren werd het toch weer een gevecht om op gewicht te blijven, want je wil uiteindelijk toch wel weer eens een broodje eten of een lekkere pasta en dan werkt het koolhydraatarm dieet niet. Inmiddels, na vele dieet hypes te hebben gevolgd, ben ik tot de diepe overtuiging gekomen dat een leefstijl volgens de richtlijnen van de Gezondheidsraad en invulling daarvan door PuurGezond in combinatie met voldoende beweging op matig intensief niveau, de beste resultaten geven voor een gezond gewicht, een fit lichaam en een gezonde geest.

Samen genieten

Onderwijs

Ik ben jarenlang werkzaam geweest in het middelbaar onderwijs als geschiedenisdocent. Daarnaast was ik ook mentor, leerlingbegeleider, faalangstcoach, sociale vaardigheidstrainer en studentenbegeleider. Op mijn school heb ik mij altijd als een vis in het water gevoeld. Ik genoot van het lesgeven, het contact met de leerlingen, maar vooral van het coachen en begeleiden van leerlingen die extra aandacht nodig hadden. Helaas liep ik in 2014 letterlijk tegen een burn-out aan en een heftige periode brak aan in mijn leven. Na mijn herstel heb ik besloten niet meer terug te keren naar het onderwijs, maar het roer volledig om te gooien en me te gaan richten op voeding en leefstijl. Ik ben de opleiding Voedingsdeskundige gaan volgen en toen ik deze had afgerond ben ik in januari 2020 gestart met de opleiding Leefstijlcoaching. In januari 2021 heb ik ook deze opleiding met goed gevolg afgerond en ben sindsdien met veel enthousiasme aan het bouwen aan mijn eigen praktijk voor Leefstijlcoaching en Beweging, Balance4you2.

Een eigen Praktijk ………..

Ik vind het een avontuur om een eigen praktijk op te bouwen. Ik kom dan wel uit een ondernemersgezin, toch heb ik deze stap nooit durven te maken. Het is voor mij dan ook een grote stap, maar wel een die ik wel met veel enthousiasme durf te nemen. Ik ben erg op mijn vrijheid gesteld en ik kies er bewust voor om mij als leefstijlcoach niet te binden aan een organisatie of een GLI (Gecombineerde Leefstijl Interventie). Ik wil een vrije vogel zijn en blijven. Ik vind dat erg belangrijk, omdat het mij de ruimte geeft om mijn cliënten een coachingstraject aan te bieden dat geheel is afgestemd op hun wensen en mogelijkheden. Coaching op maat dus. Ook is het mijn ervaring en dat van mijn cliënten, dat mijn eigen, unieke concept bijzonder effectief werkt. Zo blijkt bijvoorbeeld uit onderzoek dat deelnemers aan de huidige GLI’s (Beweegkuur, SLIMMER etc. ) een blijvend resultaat behalen van maar 5 % en dat is erg laag. Ik ben ervan overtuigd dat mijn cliënten in staat zijn een veel beter resultaat te behalen. De consequentie is helaas dat mijn cliënten de kosten voor leefstijlcoaching niet kunnen declareren bij hun verzekering. Daarom heb ik doelbewust mijn tarieven laag gehouden, zodat iedereen in staat is een traject leefstijlcoaching bij mij te volgen.

Durf stappen te zetten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *