Leefstijl coaching

Wat doet een Leefstijlcoach?

De leefstijlcoach probeert samen met de cliënt overtuigingen en patronen rondom zijn/haar voeding bloot te leggen en te bespreken. Tevens is de leefstijlcoach inhoudelijk deskundig op het gebied van voeding en kan dus ook veel informatie geven over gezonde voeding. Daarna kan de cliënt aan de slag met het stap voor stap aanpassen van zijn/haar voedingspatroon en met het aanleren van nieuwe, gezonde en blijvende gewoontes. Deze methode wordt uiteraard ook toegepast als het gaat over andere problematiek zoals bijvoorbeeld bij stress- en slaapproblemen.

Waarom een Leefstijlcoach?

Veel mensen gaan als ze ouder worden tobben met hun gezondheid. Ze krijgen last van hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte, prediabetes of diabetes type 2, pijnlijke gewrichten, stress en burn-out klachten, voelen zich futloos of hebben slaapproblemen. Kortom, ze zitten gewoonweg niet meer goed in hun vel. Ze zijn uit balans geraakt!

Ga je met deze problematiek naar de huisarts of het ziekenhuis, dan kom je vaak thuis met een pilletje en het advies om gezonder te eten en wat af te vallen. Maar als blijkt dat je klachten leefstijl gerelateerd zijn, dan kan je toch veel beter je leefstijl veranderen in plaats van de rest van je leven medicatie te gebruiken?

Hoe doe je dat, je leefstijl veranderen en gezonder gaan leven?

We weten allemaal dat als we willen afvallen een dieet  meestal niet werkt. We hebben allemaal wel eens poging ondernomen om meer te gaan bewegen en …….. daar bleef het meestal bij.

‘Sporten is niet leuk, ik hou het niet vol, ik heb er de discipline niet voor, ik heb er geen tijd voor, het lukt niet met mijn werk, mijn gezin werkt niet mee, ik hou niet van groente, ik hou niet van fruit, volkoren producten vind ik vies, ik sta er helemaal alleen voor’, etc. Dit komt ons allemaal maar al te bekend voor!

Gezonder eten of een bezoekje aan de sportschool lukt ons gewoon niet, omdat we er simpelweg niet genoeg gemotiveerd voor zijn.

Bewustwording en Motivatie, daar gaat het om!

Leefstijlverandering zoals meer bewegen of gezonder gaan eten is een gedragsverandering en je gedrag veranderen blijkt in de praktijk erg moeilijk te zijn. Vaak gaan we van het ene op het andere moment hele grote stappen nemen en mislukken onze voornemens jammerlijk. Gedragsverandering werkt nou eenmaal niet op deze manier.

Gedragsverandering werkt het beste bij het nemen van kleine stappen over een langere periode(dus geen quick-fix) en daar heb je goede begeleiding bij nodig. Een leefstijlcoach dus. Ook is het belangrijk dat je goed gemotiveerd bent om te veranderen en dat je de noodzaak en de waarde van de gedragsverandering inziet en daar kan ik jou als leefstijlcoach enorm bij helpen.

Ik zeg vaak tegen mijn cliënten: ‘Als leefstijlcoach help ik jou om echt te willen, wat je wil’! Ik help je om je bewust te worden van wat je wil, je bewust te worden wat voor jou echt belangrijk is, je bewust te worden wat je mogelijkheden en onmogelijkheden zijn, wat voor jou haalbaar is en waar je gelukkig van wordt. Jij bent als cliënt leidend, het gaat om jou. Jij staat centraal!

Bewustwording en Motivatie geven Groei en ontwikkeling

Wil jij jouw motivatie vinden om jouw leefstijl te veranderen en het vol te houden? Start bij Balance4you2 jouw leefstijlverandering!

Balans in je leven? Ook voor jou!

Balance4you2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *